Top Elektrische Scooter Reviews 2019 (voor Volwassenen en Tieners)

Door JIM VAN DAELE

Nog niet zo lang geleden was ‘elektrische scooter’ de term die werd gebruikt om een speelgoed voor kinderen of een toekomstgericht buitenissig project te beschrijven vanuit een kickstarter-campagne. Maar die tijden liggen achter ons en nu zijn elektrische scooters een legitieme vorm van stedelijk vervoer geworden.

Ja, elektrische scooters zijn er om te blijven en waarom niet? Ze zijn leuk, milieuvriendelijk en gemakkelijk te rijden. Ze zijn een geweldig alternatief voor een auto en een handige, kosteneffectieve, schone manier van persoonlijk vervoer. Het is geen wonder dat er elke dag meer en meer scooterliefhebbers zijn. Je hebt ze voorbij verwonderde voetgangers zien zoemen of door drukke straten van de stad zien slalommen. Houd van ze of haat ze, maar ze geraken snel en gemakkelijk op hun bestemming, terwijl andere mensen uren in hun auto in het verkeer.

Wat zijn elektrische scooters?

Een elektrische scooter is een met twee (of drie) wielen aangedreven door een elektromotor, op zijn beurt aangedreven door een oplaadbare batterij. De batterij wordt opgeladen door de oplader via het gewone stopcontact van uw huis of kantoor aan te sluiten. De snelheid varieert van 10 km/u tot 40 km/u (soms begrensd op 30 km/u) en ze halen tot 80 km op een enkele lading. Natuurlijk hangt dit allemaal af van verschillende factoren: gewicht van de bestuurder, bandenspanning, helling, terrein enz. De gashendel en remknoppen bevinden zich meestal aan het stuur. Elektrische scooters zijn relatief eenvoudig van ontwerp, eenvoudig te rijden en onder de knie te krijgen, en veel modellen hebben zelfs geen rijbewijs of verzekering nodig.

Een ding dat elektrische scooters voor volwassenen onderscheidt van andere op batterijen werkende voertuigen is het scala aan stijlen: het kan een elektrisch aangedreven vintage razor kick step zijn, een chique elektrische step met zadel van een hippe startup of een tweewieler die er precies uitziet als zijn op benzine werkende tegenhangers. Naarmate de batterij, de laadtechnologie en de efficiëntie van de elektromotor toenemen, worden deze scooters steeds aantrekkelijker en worden ze jaar na jaar steeds populairder.

Er is geen uitgelezen manier om te beslissen welke de beste elektrische scooter voor volwassenen is, en het komt allemaal neer op wat het beste past bij jouw individuele behoeften. Om deze beslissing voor jou gemakkelijker te maken, hebben we onze beoordelingen onderverdeeld in twee hoofdcategorieën: elektrische scooters en elektrische scooters met zadel (hoewel er enkele scooters zijn met een zit versie en omgekeerd.) Sommige scooters zijn opklapbaar, zodat ze in de kofferbak van je auto passen, of je kunt ze meenemen op het openbaar vervoer.

Beste Elektrische Scooter voor Volwassenen - Onze Keuze

Elektrische Scooters voor Volwassenen

Er is een overvloed aan nieuwe, lichtgewicht e-scooters die er precies zo uitzien als die waarmee je vroeger als kind reed. Deze kleine toestellen zijn echter in staat gebleken om een handige, kosteneffectieve, schone manier van persoonlijk vervoer voor volwassenen te zijn, vooral in stedelijke gebieden. De markt van de lichtgewicht elektrische scooters is de afgelopen jaren explosief toegenomen en we zijn er om je te helpen het beste uit de zee van verschillende merken en modellen te halen.

Xiaomi Mi M365

De Xiaomi elektrische scooter heeft de harten van veel pendelaars al veroverd dankzij het eenvoudige ontwerp, het lage gewicht en de betrouwbare prestaties. De M365 heeft een 250 W borstelloze voornaafmotor die een uitbarsting van 500 W kan halen, wat genoeg is om de topsnelheid van 25 km/u te bereiken en een 14° helling op te gaan. Deze scooter is een veilige en milieuvriendelijke optie voor korte afstanden of voor dagelijks gebruik, voor een uitstekende prijs. Kortom een handige, betrouwbare manier om je te verplaatsen.

4.5/5

Gotrax GXL

Eerste indruk van de Gotrax GXL is dat deze prachtig, strak en naadloos is ontworpen, zonder dat er overal draden uitkomen. Hij beschikt over een dubbel remsysteem, dat in deze prijs zeer zeldzaam is voor elektrische scooters. 8.5 inch luchtgevulde banden zorgen voor een soepele rit over hobbels en scheuren in stadsstraten en trottoirs. Het is de perfecte pendelscooter – de krachtige 250 W naafmotor maakt het mogelijk om 25 km/u te bereiken en een 36V lithium-ionbatterij maakt het mogelijk om 20 km op volle lading te rijden.

4.7/5
elektrische scooter ninebot segway es2

Segway ES2

De Ninebot ES2 Scooter is opvouwbaar, licht van gewicht en de specificaties zijn afgestemd op pendelaars en recreatieve rijders die op zoek zijn naar een boost. Deze scooter heeft een volledig metalen frame, met uitzondering van de plastic spatborden. Segway staat bekend om het slanke en eenvoudige ontwerp van hun producten, en dat is ook het geval met Ninebot ES 2. De wielen zijn van massief rubber. De schokdemper op het voorwiel helpt elk ongemakkelijk stuiteren te minimaliseren dat zou kunnen optreden als je zonder rijdt.

4.4/5

Elektrische Scooters met Zadel

Voor degenen die liever gaan zitten tijdens het rijden, is hier een korte bespreking van enkele van de beste elektrische scooters met zitje, die snelheid en geweldige prestaties bieden, evenals comfort tijdens het rijden:

De Flux Freeride is is de perfecte elektrische step om te gebruiken voor zowel woon- en werkverkeer of als puur recreatief vervoersmiddel. Vanwege het lage gewicht kun je de elektrische step opgevouwen overal mee naartoe nemen. Neem de elektrische step mee in de bus en trein, in de kofferbak van de auto, in de opslagruimte van camper, caravan of boot. Tijdens het rijden is de snelheid, totaalafstand en tijdsduur altijd in één oogopslag goed zichtbaar op een stijlvolle LCD snelheidsmeter. Voorzien van een naafmotor heeft de elektrische step geen onderhoud meer nodig aan de aandrijflijn. 

De Flux Freeride is krachtig, licht van gewicht en gemakkelijk te berijden. De elektrische step heeft een 1000 watt elektromotor en is goedgekeurd voor de openbare weg met een topsnelheid van 25 km/uur. Je bent dus niet verplicht een helm te dragen. Op veiligheid en comfort is niet bezuinigd. De elektrische step is voorzien van efficiënte LED verlichting aan zowel de voor- als achterkant inclusief remlicht. De schijfremmen aan voor- en achterzijde zorgen er op elk moment voor dat je snel en veilig kunt afremmen. Als een extra beveiligingsmaatregel zijn verschillende delen van de Flux Freeride in neon-oranje geverfd voor een betere zichtbaarheid op de openbare weg.

Naar mijn mening is de Creing Cityroller elektrische scooter een van de meest betaalbare maar cool uitziende elektrische scooters van het moment! Veel andere, meestal plastic scooters zijn verkrijgbaar voor vergelijkbare of zelfs lagere prijzen, maar vaak gebruiken ze zware kortlevende Sealed Lead Acid-batterijen. Ter vergelijking: de Creing Cityroller maakt gebruik van een krachtig en groot 36 volt 10 Ah lithium-ionpakket dat onder het staand dek is gemonteerd (voor meer balans en verbetering van de esthetiek). Aan de zijkant lijkt het alsof de stoel zweeft en er is zoveel ruimte tussen de stoel en de stangen dat Sam, de eigenaar van de elektrische scootershop (waar ik de scooter heb getest) uitlegde dat sommige gebruikers ermee rijden terwijl hun kinderen voor hen op het platform staan. Dat is best geweldig! Ik merkte dat ik soms voor de lol rechtop ga staan en dat ik hobbels met mijn knieën opneem ten opzichte van zitten en ik hield ervan hoe verstelbaar de staven waren. Ik geloof dat deze e-scooter goed voelt voor een breed scala aan rijders, klein en groot.

Waarop Letten bij het Kiezen van een E-scooter?

De belangrijkste factor bij het zoeken naar de beste elektrische scooter voor jou is je persoonlijk comfort. Houd je ervan om door de straten te zoemen terwijl je rechtop staat, of ga je liever zitten tijdens het rijden? Je moet ervoor zorgen dat je rijtuig overeenkomt met je route. Hoe draagbaar moet het zijn? Heb je een scooter nodig die je gemakkelijk kunt opvouwen en meenemen wanneer nodig, of ben je bereid om draagbaarheid op te offeren voor superieure prestaties? Hier zijn enkele belangrijke factoren waarmee je rekening zou moeten bij de keuze van de perfect elektrische scooter voor jou.

Rijstijl

Zoals hierboven vermeld, zijn elektrische scooters er in verschillende stijlen. De functie die van een elektrische scooter voor volwassenen een scooter maakt, is een platform, wat betekent dat je ermee rijdt met beide voeten op de plaat. Afgezien daarvan, is de keuze aan jou. Als je iets lichtgewicht en draagbaars nodig hebt dat je kunt opvouwen en meenemen op het openbaar vervoer, of in je kluisje kunt opbergen, kun je kiezen uit enkele van de lichtere opvouwbare scooters. Als je meer uitrusting en een steviger rijgedrag nodig hebt, kunt je kiezen voor meer versterkte staande scooters met een krachtigere motor, betere vering en pneumatische banden. Deze jongens kunnen moeilijk terrein aan en worden geleverd met functies zoals koplampen en banden van motorklasse. Sommigen ervan komen zelfs met de optionele stoel. Eindelijk heb je elektrische scooters met zitjes. Ze zijn meestal niet opvouwbaar, maar bieden een superieur comfort.

Rijdersgewicht en maximale belasting

Dit is de factor waar de prestaties van de e-scooter grotendeels van afhangen. Het minimale draagvermogen van de volwassen scooter is 70 kg. Als je ongeveer 80 kg weegt, heb je dus genoeg opties. Sommige van de grotere scooters kunnen maximaal 150 kg aan, maar ze hebben ook een “grotere” prijs.

Snelheid en bereik

Vergelijk de afstand die je wil afleggen op één volle batterij met het gespecificeerde bereik dat de fabrikant aangeeft. Houd er rekening mee dat er veel factoren zijn die het bereik kunnen verminderen: je gewicht, eventuele hellingen op je traject, zelfs de buitentemperatuur. Dus neem gewoon het nummer dat de fabrikant heeft genoemd als een optimistische schatting.

Snelheid is niet zo’n groot probleem, vooral omdat het meestal wordt beperkt door wet- en regelgeving in je land / stad. Sommige scooters zijn snel genoeg om op straat legaal te zijn, maar hoogstwaarschijnlijk zal je op trottoirs en fietspaden rijden, wat de snelheid minder belangrijk maakt.

Batterij en opladen

De meeste elektrische motorfietsen en scooters worden tegenwoordig aangedreven door oplaadbare lithium-ionbatterijen, die op veel gebieden nog steeds superieur zijn als het gaat om het aandrijven van een voertuig, met name oplaadtijden, in vergelijking met alternatieven (Led-acid of NiMH). Li-ion-accu’s van een elektrische scooter kunnen 2 jaar of langer mee als ze goed worden onderhouden. De belangrijkste functies die je moet overwegen als het gaat om de batterij zijn de capaciteit (hoeveel km je kunt rijden met een enkele lading), de levensduur (het aantal oplaadbeurten voordat deze moet worden vervangen) en oplaadtijd (hoe snel totdat de batterij volledig is opgeladen. )

Wielen, ophanging en remmen

De meest elementaire scooters hebben kleine rubberen wielen die gemaakt zijn om op een vlakke ondergrond te rijden. Typen luchtbanden variëren van banden met een binnenband tot tubeless banden. De grootte heeft ook invloed op de rijprestaties: grotere banden verhogen de topsnelheid en de bodemvrijheid, maar verlagen het vermogen een helling te nemen. Als je een scooter nodig hebt die verkeersdrempels, stoepranden en off-road terrein aankan, zoek dan naar die met verbeterde bodemvrijheid. Ook hoe breder de band, hoe meer grip hij heeft.

De ophanging heeft veel te maken met hoe soepel je rit zal zijn en hoe goed je elektrische scooter de hobbels op de weg zal aankunnen. De beste optie is om een stevige vering op zowel het achterwiel als het voorwiel te hebben, maar het is ook de duurdere optie.

Remmen zijn de belangrijkste veiligheidsfunctie van je voertuig. De meest voorkomende typen zijn drum, hub, disc en remklauw. Sommige modellen bieden achterremmen, andere bieden voorremmen en sommige bieden zowel voor- als achter remsystemen. Als je nieuwsgierig bent naar het stopsysteem van het specifieke model, kijk dan of iemand er een remproef op heeft gedaan.

Terrein en klimaat

Voor een rijder van 80 kg die op de relatief vlakke ondergrond scoot, zullen zelfs de 300W-modellen goed genoeg zijn. Voor off-road, hellingen of ritten door veeleisend terrein moet je zoeken naar krachtigere motor van 500w en hoger. Klimaat is ook een belangrijke factor. Als je in een warm en zonnig klimaat leeft, kun je elke scooter kopen die je leuk vindt, anders moet je ervoor zorgen dat je scooter het lokale weer aankan. De meeste motoren zijn (spat) waterbestendig, zodat ze een beetje regen aankunnen. Als je in de regen verstrikt raakt, moet je naar huis kunnen rijden, maar je moet voorkomen dat je scooter nat wordt als je kunt. Als er water in de motor komt, zal dit kortsluiten. De elektrische scooter kan het hele jaar door worden gebruikt, maar er is merkbaar bereikvermindering wanneer het weer extreem warm of extreem koud is.

Uw budget

Je kunt geen goede scootmobiel kopen voor minder dan € 200. Elektrische scooters onder de € 200 zijn waarschijnlijk namaak met een lage kwaliteit. Als je minder dan 80 kilo weegt en een scooter nodig hebt om op een vlakke ondergrond te rijden, voor een traject van minder dan 5 km, waar het weer mooi is, kun je opteren voor een scooter van ongeveer € 300. In werkelijkheid is een fatsoenlijke elektrische scooterprijs minstens € 500, maar realistischer dichtbij de € 1000 en meer. Maar vergeet niet dat het kopen van een elektrische scooter een geweldige investering is die je kosten voor woon-werkverkeer vermindert, je ecologische voetafdruk verkleint en op lange termijn zeker de moeite waard zal zijn.

Hoe werken Elektrische Scooters?

Elektrische scooters werken met een oplaadbare batterij. De meeste scooters gebruiken tegenwoordig lithium-ionbatterijen, maar er zijn modellen die loodzuurtypen gebruiken. Deze batterijen kunnen genoeg lading vasthouden om een persoon tussen de 15 en 65 km te laten reizen. De elektromotor is op het frame van de scooter gemonteerd en haalt de elektrische lading van de batterijen via de bedrading. Het vermogen van de motor wordt overgebracht op de wielen, waardoor ze draaien en de scooter naar voren duwen. De kracht van de motor bepaalt hoe snel je scooter zal gaan, maar de topsnelheid van elektrische scooters gaat zelden boven de 30 km/u.

Bekijk deze video die laat zien hoe de elektrische scooters zijn gemaakt:

De Voordelen van E-scooters

Met de noodzaak om het verbruik van fossiele brandstoffen te verlagen komt de opkomst van de elektrische scooter. En het is heel gemakkelijk om elektrische scooters voor te stellen als de toekomst van het stadsvervoer. Hier zijn enkele van de voordelen:

Ze zijn snel

En met snel bedoelen we niet dat ze de beste topsnelheid hebben. We verwijzen naar de tijd die je nodig hebt om te komen waar je naartoe wilt. Scooters verkorten de reistijd, vooral als het een korte afstand is. Het maakt niet uit waar je woont of het spitsuur is, als je op een scooter zit, vlieg je. Als je van een treinstation naar je kantoor moet, verandert de elektrische scooter je wandeling van 20 minuten in een leuke rit van 5 minuten.

Ze zijn goedkoop

Ze zijn misschien niet goedkoop om aan te schaffen (hoewel je voor € 500 een uitstekende scooter kunt kopen, nog niet in de buurt van de kost van een auto), maar ze helpen je zeker geld te besparen. Met een scooter bespaar je geld op benzine, verzekeringen en alle auto-gerelateerde problemen, wat kan oplopen tot een paar duizend euro per jaar.

Ze verminderen de verkeerscongestie

Volgens het Belgische onderzoeksbureau Transport en Mobiliteit Leuven, als 25 procent van de bestuurders van auto’s naar scooters overschakelt, kan de verkeerscongestie volledig worden geëlimineerd. Dus hoe meer mensen op de elektrische scooters rijden, hoe beter. Er is je kans om een deel van de oplossing te zijn, niet het deel van het probleem.

Ze kunnen overal worden gebruikt

Dankzij de grote verscheidenheid aan ontwerpen is er een optie voor elke omgeving: van vlakke straten tot steile heuvels en zelfs off-road. Als een scooter krachtig genoeg is, kun je hem overal rijden waar je wilt.

Ze zijn Eco-vriendelijk

Omdat hun brandstof elektriciteit is in plaats van benzine, stoten elektrische scooters geen uitlaatgassen uit die luchtvervuiling veroorzaken. In de toekomst zal meer elektriciteit afkomstig zijn van schone bronnen, zoals windmolenparken, zodat elektrische voertuigen de ultieme zero-emissie manier van transport zullen zijn.

Ze zijn handig

En comfortabel. De e-scooters zijn erg licht, sommige zijn inklapbaar, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden vervoerd en opgeborgen. Sommige modellen zijn zeer aanpasbaar, wat betekent dat je ze bij je kunt laten passen, ongeacht hoe groot of hoe zwaar je ook bent. Er zijn scooters met stoel die kunnen worden verwijderd en geïnstalleerd volgens je behoefte. Ten slotte hebben de meeste van hen schokdempers die het effect van remmen en accelereren maximaliseren en het rijden op de ruwe wegen gemakkelijk en comfortabel maken.

Ze zijn stijlvol

Het is waar. Vanwege de concurrentie proberen veel fabrikanten op te vallen met opvallende ontwerpen. Er is alles: van de e-scooters die er uitzien als de vintage brandstof-aangedreven Vespa’s, die die doen denken aan een Engelse fiets, step scooters of off-road beesten met brede banden en een krachtige motor. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je het gewenste ontwerp niet zult vinden.

Je kunt overal parkeren

Met het stijgende aantal auto’s is het al moeilijk om een parkeerplaats te vinden, vooral als je in een dichtbevolkt stedelijk gebied woont. Met een scooter heb je dit probleem niet, je kunt bijna overal parkeren.

Conclusie

De e-scooters van vandaag zijn veel meer dan een kinderspeelgoed. Het is een handige, kosteneffectieve, schone manier van persoonlijk vervoer, vooral in stedelijke gebieden. Elektrische scooters hebben veel voordelen ten opzichte van de traditionele manieren van transport, daarom wilden we een overzicht maken van de beste elektrische scooters op de markt en alle voordelen die ze bieden.

Leave a Comment